19.6.2015

JUHANNUSMIETTEITÄ

Hello! Tulin nyt valittamaan tänne asioista jotka mua täällä ärsyttää koska eipä mulla nyt muutakaan tekemistä oo x)  Pärjään täällä ihan hyvin ja kämppikset on mukavia mut pieniä puutteita kyllä löytyy ja jotkut tavat ärsyttää mua. Ensinnäkin tä meijä wi-fi! Tekis mieli joka viides minuutti heitää tä puhelin päin seinää kun netti ei toimi yhtään! 11 tyttöä käyttää samaan aikaan sitä puhelimella, tabletilla ja tietokoneella joten voi vaan kuvitella et se ei tosiaankaan riitä..on se hieman hupaisaakin ku kaikki kiertelee ympäri kämppää koittaen löytää yhteyden x) 
Mun kanssa samassa huoneessa asuu kaksi tyttöä, Australiassa asuva Emily ja Kanadalainen Bailey. Me tullaan hyvin toimeen ja molemmat on tosi mukavia mut..jokasella on omia ärsyttäviä tapoja. 


Joka ikinen aamu ku herään tai tuun asunnolle odottaa tää näky. Tiskit on ihan aina pesemättä ja muroja kaikki pöydät täynnä. Sit ku tarvis ite jotakin niin joutuu aina pesemään toisen lika-astiat. Äiti ja iskä mäkin teen tätä ehkä välillä kotona koska en tiennyt että koneessa on likaisia ja meillä kyllä astiat riittää, hehe. Toisin ku täällä, meillä ei oo yhtään lautasta, 2 lusikkaa, 1 veitsi, 1 haarukka, 1 muki, 1 kattila ja 1 paistinpannu. Salaatin kuivain kyllä löytyy ja kuorimaveitsiäkin kaksin kappalein mutta mitään perus astioita ei löydy. Myöskään paistinlastaa tai puukkoa täällä ei oo. Olis kiva ostaa joskus vaikka ananasta tai vesimelonia, mut milläs syöt ku et saa niitä mitenkään halkastua.


Muovihaarukoilla sitten syödään ja joku ne näköjään peseekin mut ite ek kyllä niin tee. Meillä on pieni pöytä jossa on kaksi jalkaa ja yksi kulma on kiinnitetty seinään. Sekään ei nyt ehkä ihan toimi niinkuin pitäisi. Toi seinä on jotain betonia ja se lohkeilee tosta pöydän ympäriltä. Eilen vahingossa nojasin pöydän kulmaan kun menin istumaan ja meinasin lentää lattialle ku se pöytä vähän petti alta. Sitten meijän jääkaappi. Jokaisella on yksi hylly ja jääkaapin ovessa on tilaa parille pullolle. Tällä tilalla pärjää ihan ok vaikka välillä tarveis kyllä vähän enemmänkin. Mut suurin ongelma on siinä että se takaseinä on ihan jäässä ja mansikat ja salaatti on esim aina jäässä kun otat ne jääkaapista ja banaanit muuttuu ihan ruskeiksi ja löysiksi. 


Myös kylpyhuoneessa on pienoisia ongelmia. Meillä on hieno pyyheteline mutta se irtoilee vuorotellen jommalta kummalta puolelta ja joka kerta kun siihen koskee pelkää, että se tippuu. Meillä ei oo myöskään enää wc paperitelinettä koska se tippui vähän aikaa sitten ja ruuvit jäi seinän sisään. Suihkukoppi on tosi ahdas ja se vesi kestää lämmetä varmaan 10min. Se ei myöskään oikeen vedä kunnolla ja joka kerta koittaa olla supernopea ettei se vesi ehtisi nousta niin paljon että se menee yli. Kylppärissä on kolme naulakkoa eli jokaiselle oma mut silti jostain syystä mun naulakkoon on aina ilmestynyt toisen huonekaverin vaatteita ja mun käsipyyhe oli eilen kadonnut koska huonekaveri oli pitänyt neuletta mun naulakossa ja sit ku se oli ottanut sen pois ni myös mun pyyhe oli lähtenyt. 


Täällä ei myöskään oo tilaa kaikkien vaatteille ja vaikka saisi järjestettyä niin ei täällä ole henkareita. Mulla on siis kaikki tavarat matkalaukussa ja sen päällä. Se on alkanu pikkasen ärsyttämään kun tarviit yhen paidan matkalaukusta niin ensin pitää siirtää kaikki tavarat matkalaukun päältä, sitten avaat lukon ja sitten matkalaukun ja otat sen paidan sieltä ja sen jälkeen pitää taas sulkea ja lukita se ja sitten järjestää kaikki tavarat takaisin sen päälle. Ja luultavasti kaiken tän jälkeen muistat että ainiin tarviin muuten sukatkin ja teet ton kaiken uudestaan. Yks päivä sit aattelin että nyt mulla on iso Zaran paperikassi että voisin säilyttää muutamia vaatteita mitä käytän lähipäivinä niin siinä mut ei sekään sit oikeen toiminu koska se tietty repes. Nyt ne kaikki vaatteet lojuu tossa kassin päällä sitten. Mulla ei oo ainakaan vielä ollut ongelmia pyykkikoneen kanssa mut kuulemma se on tahrinut joittenkin vaatteita. Joku laittaa aina aamulla pyykit koneeseen ja ne jää sitten sinne lojumaan joten jos ite aikoo pestä pyykkiä ni ens pitää ripustaa toisten pyykit narulle. Ite pesen pyykkiä aina vaan sillon ku tiiän et oon sen koko ajan asunnolla että saan heti ripustettua ne pyykit. Sitten kun aiot laittaa pyykit kuivumaan niin taas pitää ensin siirtää jonkun pyykit pois jotka on olku siinä telineellä jo kolme päivää kuivumassa. Joka kerta kun ripustaa pyykkejä vähän pelottaa et koska se pyykkitelineviritelmä romahtaa koska siinä ei oo jalkoja vaan se on kahden rämän tuolin päällä. En oo täällä myöskään ikinä ilman mun tossuja koska täällä on niin likaista. Siivooja käy kerran viikossa mutta hetken päästä täällä on ihan yhtä likaista. Meijän huone on lähimpänä ulko-ovea joka on kiva koska toisessa huoneessa poltetaan sisällä ja tä on enemmän vähän omassa rauhassa mut miinuksena on se et kaikki tuo roskapussit tohon ulko-oven luo eli meijän huoneen kohalle ja ne haisee välillä ihan karseelta. En koskaan olettanutkaan että tä olisi mitenkään erityisen hieno tai upea asunto mut ehkä vähän paremmaksi kuvittelin. Nyt tä on alkanut tuntua jo kotoisammalta ja on täällä ihan hyviäkin puolia. Mulla on tosi leveä ja hyvä sänky josta oon kyllä iloinen! Meidän huoneen ikkuna on myös sisäpihalle eli se ei ole niin meluisa kuin kadun puolella. Huone on valoisa ja perustarpeiltaan se nyt ihan toimii. Keittiön kaapeissa on ihan mukavasti tilaa ja on mulla yks laatikkokin keittiössä. Meillä on myös mikro meidän huoneessa toisin kuin toisessa huoneessa. Täällä on myös kahden levyn hella ja pieni pakastelokero. Kyllä täällä varmaan pärjää nä kaks kuukautta mutta luulen et tän jälkeen kyl arvostan kotia hieman uudella tavalla. Astiat, iso suihku joka tuntui ennen pieneltä, kunnon keittiö, puhtaat lattiat, oma piha ja oma huone ja rauha. 
Tällaista tällä kertaa, vähän siitä millaista täällä ihan oikeasti on. Tänään mulla on yksi casting ja sen jälkeen keitän perunoita ja syö niitä kalan ja kesäkurpitsan kanssa juhlistaen näin mun juhannusta! Vähän kyllä harmittaa etten ole nyt suomessa enkä vietä juhannusta muuten kuin keittämällä perunoita..kai sekin voi olla ihan kivaa? -Jenna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti