8.10.2014

MITÄ JOS...

yhtenä päivänä huomaatkin, että puolet elämästäsi on jo mennyt etkä ole tehnyt mitään järkevää? Asiat ovat rullanneet vuodesta toiseen samalla tavalla eikä oikeastaan mikään ole muuttunut.
    Ehkä pitäisi vain olla rohkea, ottaa askel tuntemattomaan, suureen maailmaan. Tehdä mitä sinä itse haluat, ei miettiä muiden mielipiteitä. Toisinaan pitäisi ehkä tehdä myös jotain mitä et välttämättä haluaisi, vaikka pelottaisi menisit silti, ystävät ja perhe jäisivät kotiin jonne voit aina palata vaikka itse olisitkin välillä jossain muualla. Joskus pitää vain heittäytyä ja katsoa mitä elämä tuo tullessaan. Se ei välttämättä tuota tulosta, mutta ainakin saa kokemusta ja elämyksiä, kenties aikuistuu ja rohkaistuu, voi saada töitä tai sitten ei, mutta se on varmaa että saat kullanarvoisia muistoja jotka eivät katoa ehkä koskaan.
    Toisinaan voi olla myös hyvä jäädä siihen samaan vanhaan ja yrittää tehdä vain joitain pieniä muutoksia. Mutta aina se ei onnistu tai riitä ja on tehtävä jotain suurempaa jotain radikaalimpaa. Kaikki rakas voi jäädä kotiin, silti ne kulkevat sydämessä mukana mihin ikinä menetkään ja kun palaat ne ovat vieläkin rakkaampia. Kun olet hetken erossa siitä kaikesta mihin olet tottunut palatessasi osaat arvostaa sitä kaikkea ihan eri tavalla kuin ennen.    Oletko koskaa miettinyt vaikka maailman lapsia jotka leikkivät, jotka eivät ehkä edes tiedä mikä on puhelin tai tietokone? Eivätkä osaa edes unelmoida mistään sellaisesta sillä he tietävät sen olevan mahdotonta. Kun meille taas on täysin päivän selvä asia, että on puhelimet ja tietokoneet joiden kanssa vietämme todella paljon aikaa.
    Mietitkö koskaan syödessäsi, että olisi tosi hienoa jos pystyisit lahjoittamaan puolet ruoastasi oikeasti nälkäisille? Pienille lapsille jotka tarvitsevat ravintoa kasvaakseen ja pysyäkseen hengissä, mutta joilla ei ole mahdollisuuttaa saada sitä. 
    Saat viikkorahaa jonka käytät milloin mihinkin. Toisinaan tulee mietittyä että voisiko rahaa käyttää johonkin muuhun kuin itseensä, vaikka hyväntekeväisyyteen. Karkki ilostuttaa hetken, mutta jonkun hengen pelastaminen ilostuttaa ja koskettaa läpi elämän niin sinua kuin pelastettua ja tämän rakkaita, yksi rokote tai annos ruokaa voi pelastaa koko elämän.

Sylissä olevalle lapselle syötetään lusikalla keittoa.
Kuva: EPA / Kim Ludbrook
    Eikö ole hassua miten pienillä teoilla voi saada niin suuria aikaan? Olisi hienoa, jos suurempi määrä ihmisiä haluaisi ja voisi auttaa toisia ihmisiä ja voisimme kaikki elää samoissa arvoissa, ikää, maata, sukupuolta ja ihonväriä katsomatta, koska oikeasti olemme kaikki ihan samanlaisia.

~ Arvosta muita ja tartu elämän pieniin hetkiin ~


-Jenna-
    

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti